Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Τροποποίηση Του ΚΑΠ



Πρόστιμα 1000-5000 ευρώ
αντί για αφαίρεση βαθμών.
Τι προβλέπεται στον νέο ΚΑΠ για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΡΗ - Πηγή Εφημερίδα Πελοπόννησος


Βαριά πρόστιμα (από 1000 έως 5000 ευρώ) προβλέπονται στον νέο Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου για τα ερασιτεχνικά σωματεία, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που έγιναν από την ΕΠΟ. Η ΕΠΣ Αχαΐας έχει ενημερώσει εγγράφως τα σωματεία για τις κυριότερες αλλαγές, που θα πρέπει να προσέξουν οι παράγοντες. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 3 του πειθαρχικού κώδικα προστίθεται η εξής διάταξη: «Σε όλα τα πρωταθλήματα (πανελλήνια και τοπικά), πλην των περιπτώσεων πλαστοπροσωπίας, δωροδοκίας και διακοπής του αγώνα λόγω επεισοδίων, καταργείται η διάταξη αφαίρεσης βαθμών από το τρέχον και το επόμενο πρωτάθλημα. Τα υπαίτια σωματεία χάνουν τον αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο, το οποίο, για τα σωματεία είναι από 1.000 έως 5.000 ευρώ».
Στα άρθρα 19 και 21 του ΚΑΠ προβλέπονται οι εξής τροποποιήσεις:
• Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων η συμμετοχή κοινοτικών και ομογενών ποδοσφαιριστών, είναι ελεύθερη. Ομοια επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα μέχρι τριών (3) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή στον αγώνα μέχρι δύο (2) εξ αυτών, ο δε τρίτος αλλοδαπός που αναγράφεται στο φύλλο αγώνα, μπορεί να αντικαταστήσει μόνο έναν εκ των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών.
• Η παράβαση των απαγορεύσεων της προηγούμενης παραγράφου συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης, η υπαίτια ομάδα μηδενίζεται, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο από 1.000 μέχρι 5.000 ευρώ και ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 3-0 και βαθμούς τρεις (3), εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα.
• Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση των ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής: Με απώλεια του αγώνα και χρηματική ποινή από 1000 ευρώ έως και 5000 ευρώ σε βάρος της υπαίτιας ομάδας αν ο αγώνας δεν αρχίσει. Οι λόγοι για τους οποίους μια ομάδα θεωρείται υπαίτια για την ματαίωση αγώνα αναφέρονται στο άρθρο 21 του ΚΑΠ (περ. 2αα, 2ββ κ.λ.π.).
• Με αφαίρεση 3 βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα (ή ομάδες), αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 3, παρ. 5 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γίνεται μέλος στο group μας στο facebook :

Γίνεται μέλος στο group μας στο facebook :
ή επικοινωνείστε μαζί μας μέσω e-mail:anagennisipsathopirgoufc[at]yahoo[dot]com